Τυχαίες νέες ταινίες:
Red Tails (2012)
Είδος: Περιπέτειες / Adventure
Ημερομηνία: 2012 Feb 27

The Amazing Spider-Man (2012)
Είδος: Περιπέτειες / Adventure
Ημερομηνία: 2012 Jul 11

The Philly Kid (2012)
Είδος: Δράμα / Drama
Ημερομηνία: 2012 Jul 21

Bel Ami (Επικίνδυνο Πάθος) 2012
Είδος: Δράμα / Drama
Ημερομηνία: 2012 May 30

Abel's Field (2012)
Είδος: Δράμα / Drama
Ημερομηνία: 2013 Feb 06

30 Nights of Paranormal Activity with the Devil Inside the Girl with the Dragon Tattoo (2013)
Είδος: Κωμωδίες / Comedies
Ημερομηνία: 2013 Mar 03

Iron Sky (2012)
Είδος: Περιπέτειες / Adventure
Ημερομηνία: 2012 May 29

Crush (2013)
Είδος: Θρίλλερ / Thriller
Ημερομηνία: 2013 Apr 11

The Decoy Bride (2011)
Είδος: Κωμωδίες / Comedies
Ημερομηνία: 2012 Feb 06

Ghost (2012)
Είδος: Θρίλλερ / Thriller
Ημερομηνία: 2012 Mar 26

Extracted (2012)
Είδος: Δράμα / Drama
Ημερομηνία: 2012 Dec 02

Hammer of the Gods (2013)
Είδος: Περιπέτειες / Adventure
Ημερομηνία: 2013 Jun 02

Black Cobra (When the Cobra Strikes) 2012
Είδος: Περιπέτειες / Adventure
Ημερομηνία: 2012 May 28

Safe (2012)
Είδος: Θρίλλερ / Thriller
Ημερομηνία: 2012 May 27

War of the Dead (2011)
Είδος: Θρίλλερ / Thriller
Ημερομηνία: 2012 Jun 03

ParaNorman (Μια μεταφυσική ιστορία) 2012
Είδος: Κινούμενα σχέδια / Animated
Ημερομηνία: 2012 Oct 10

Κριτική - Οι Λέξεις (The Words)
Κριτική - Οι Λέξεις (The Words)

Για πολλοστή φορά, μια διασκευή του Φαουστικού μύθου, παίζει με τις έννοιες της ηθικής και των προβοκατόρικων διλημμάτων, που μπορούν να επιφέρουν τα ανταλλάγματα της απάρνησης της. Ο Βελζεβούλης, εδώ, ποτέ δεν εμφανίζεται σε πρώτο πλάνο, εμφανίζονται όμως οι διαβολές του, καθώς το υποκείμενο φτάνει στα όρια εξάντλησης της υπομονής του, σε ότι αφορά την ανάδειξη της (όποιας) αξίας του. Υπό άλλες σκηνοθετικές κατευθύνσεις, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια αξιομνημόνευτη φιλμική στιγμή, μιας και η παραγωγή της CBS δεν υπήρξε διόλου φειδωλή στην επιλογή των αστέρων που ορίζουν την ερμηνευτική ομάδα. Δυστυχώς η έλλειψη μέτρου στις υπεραισιόδοξες ματαιοδοξίες του δημιουργικού διδύμου, όχι μόνο δεν έδωσε τον χώρο στο όμορφο θέμα για να αναπνεύσει, αλλά το οδήγησε με σταθερούς ρυθμούς στο να αναδειχτεί ως μια από τις πιο παφλ ... Read more »
The Impossible – Κριτική
The Impossible – Κριτική

Το 2004, στις 26 Δεκεμβρίου σε συνέχεια του τρομερού σεισμού των 9,1 ρίχτερ στην Ινδονησία το τεράστιο τσουνάμι που δημιουργήθηκε σάρωσε τις ακτές της γύρω περιοχής οδηγώντας στο θάνατο 230.000 ανθρώπους. Το The Impossible περιγράφει την πραγματική ιστορία μιας οικογένειας Ισπανών (που στην ταινία έγιναν Βρετανοί χάριν ευκολίας), η οποία χτυπήθηκε από την θεομηνία.
Η οικογένεια Μπένετ αποφασίζει να περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Πουκέτ της Ταϋλάνδης. Ο πατέρας Henry (Ewan McGregor) εργάζεται στην Ιαπωνία και η μητέρα Maria (Naomi Watts) γιατρός, έχει εγκαταλείψει το λειτούργημά της και ασχολείται με την ανατροφή των τριών γιών τους Lucas, Thomas και Simon, ηλικίας ανάμεσα στα 5 και τα 12 περίπου.
Κριτική: Χιλιόμετρο 31
Κριτική: Χιλιόμετρο 31

Υπάρχει ένας ιδιαίτερος «πόνος» στον σύγχρονο κινηματογράφο και αφορά άμεσα την ελεύθερη πτώση των ταινιών τρόμου. Και ενώ δεν παράγεται κάτι το σεναριακά αξιόλογο, εντούτοις γίνεται συνεχή επανάληψη των ίδιων μοτίβων. Έλλειψη φαντασίας; Μάλλον φταίει που το είδος έχει πάρει έναν απόλυτα εμπορικό χαρακτήρα, μιας και υπάρχει έτοιμο κοινό που θα δει οτιδήποτε υπόσχεται λίγο ρίγος…

Οι λατινόφωνοι πάντως δεν έχουν πάψει να με υποψιάζουν ως προς ότι έχουν «έτοιμη» την μεγάλη ταινία τρόμου. Η μαζική παραγωγή που έχουν κάνει μέσα σε αυτή τη δεκαετία είναι μία καλή απάντηση στο «βαλτωμένο» Χόλιγουντ. Όμως το Χιλιόμετρο 31 δεν είναι αυτή η ταινία που θα συνεχίσει τις καλές εντυπώσεις του Ορφανοτροφείου. Είναι περισσότερ ... Read more »
Κριτική: Upside Down (Ανάμεσα σε δύο κόσμους)
Κριτική: Upside Down (Ανάμεσα σε δύο κόσμους)

Δύο πλανήτες συνυπάρχουν ο ένας πάνω από τον άλλο αντιστραμμένοι και το μόνο που έχει να κάνει κάποιος κάτοικος του "κάτω" πλανήτη, είναι να κοιτάξει ψηλά για να δει (ανάποδα) ένα κόσμο γεμάτο προνόμια που ο ίδιος στερείται -μπερδευτήκατε; Κι εμείς λίγο όταν το ξαναδιαβάσαμε. Η επικοινωνία ανάμεσα στους δυο κόσμους είναι περιορισμένη, αλλά ο Adam (Jim Sturgess) θυμάται ακόμα τον παιδικό του έρωτα την Eden (Kirsten Dunst). Όταν μια μέρα την βλέπει τυχαία στην τηλεόραση αποφασίζει να την ξαναβρεί και τίποτα δεν θα του σταθεί εμπόδιο, ούτε οι ανθρώπινοι, ούτε οι φυσικοί νόμοι.
Κριτική: Hobbit (Ένα αναπάντεχο ταξίδι)
Κριτική: Hobbit (Ένα αναπάντεχο ταξίδι)

Ο Bilbo Baggins (Martin Freeman) είναι ένα νεαρό Hobbit, το οποίο καλείται να αφήσει την ήρεμη ζωή και να ζήσει τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Αναζητώντας κάποιον έμπιστο, ο μάγος Gandalf (Ian McKellen) εμπιστεύεται τον Bilbo να τον ακολουθήσει, έχοντας για παρέα δεκατρείς θαρραλέους νάνους των οποίων ηγείται ο θρυλικός πολεμιστής Thorin Oakenshield (Richard Armitage). Αποστολή τους είναι να επανακτήσουν το χαμένο βασίλειο του Erebor, το οποίο ο δράκος Smaug άρπαξε πολύ καιρό πριν από τους νάνους. Η γη που θα διανύσουν ο Bilbo και η παρέα του κρύβει θανάσιμες εκπλήξεις καθώς είναι γεμάτη από Goblins, Orcs, Wargs, γιγαντιαίες αράχνες και μάγους. Κι ενώ το ταξίδι τους οδηγεί ως το Lonely Mountain, η πορεία θα φέρει τον Bilbo πρόσω ... Read more »
Κριτική ταινίας - The Hidden Face (La Cara Oculta)
Δεν είναι πλέον μυστικό το γεγονός, πως τα τελευταία χρόνια το ισπανικό σινεμά έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται  έντονα στην παραγωγή θρίλερ.

Μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως οι Ισπανοί τρέφουν μια παραπάνω εκτίμηση στα ψυχολογικού και μεταφυσικού ενδιαφέροντος θρίλερ.

Δεν ξέρω αν αποτελεί μια κάποιου είδους μόδα στη χώρα τους, που αργά η γρήγορα θα περάσει, ό,τι κι αν συμβαίνει  όμως ελπίζω να καθυστερήσει, μιας και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της δουλειάς τους, είναι το λιγότερο εντυπωσιακά.

Δεν είναι τυχαίο πως μέχρι κι ο Almodovar, o μεγαλύτερος σύγχρονος σκηνοθέτης τους, επέλεξε να ασχοληθεί με το δημοφιλές αυτό είδος, στην τελευταία του ταινία (The Skin I Live In).
Argo (2012) Κριτική Ταινίας
Argo (2012) Κριτική Ταινίας

Είσαι προληπτικός; Αν ναι, να σου θυμίσω πως τα τελευταία δύο χρόνια, πως μια ταινία που έχει κάνει πρεμιέρα την πρώτη Παρασκευή του φεστιβάλ του Τορόντο, τραβά όλο τον χρυσό δρόμο μέχρι το τέλος της Οσκαρικής καταξίωσης. Έτσι συνέβη πρόπερσι με τον King's Speech, έτσι επαναλήφθηκε και δώδεκα μήνες πριν με τον The Artist. Μαντέψτε λοιπόν. Το τρίτο σκηνοθετικό βήμα του Ben Affleck, κατόπιν των Gone Baby Gone και The Town, που δανείστηκε τον τίτλο της από το φημισμένο σκάφος της Ελληνικής Μυθολογίας, προβλήθηκε στο πρόγραμμα της συγκεκριμένη ημέρα και έτυχε ενθουσιώδης υποδοχής και από τους κριτικούς και από το κοινό. Πέραν των προλήψεων όμως, το Argo διαθέτει ακόμη μερικά συστατικά που προβλέπουν επιτυχία:

Hope Springs (Ποτέ δεν είναι αργά) - Κριτική Ταινίας
Hope Springs (Ποτέ δεν είναι αργά) - Κριτική Ταινίας

Ύστερα από 30 χρόνια έγγαμου βίου, η Μέιβ αισθάνεται την ανάγκη να ανανεώσει τη σχέση της με τον σύζυγό της, Άρνολντ, προτού αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την πιθανότητα διαζυγίου. Η ευκαιρία, της δίνεται όταν πληροφορείται την ύπαρξη του δρα Μπέρνι Φελντ, ενός φημισμένου γκουρού-συμβούλου γάμου. Η Μέιβ και ο Άρνολντ θα μπουν στο αεροπλάνο για να επισκεφθούν τον δόκτορα στην πόλη του, το Great Home Spings, προετοιμασμένοι για ένα σαββατοκύριακο εντατικής θεραπείας πάνω σε θέματα γάμου και σεξ. Η διαδρομή δεν θα είναι καθόλου εύκολη, όμως η αληθινή περιπέτεια θα ξεκινήσει μόλις οι δυο τους βρεθούν στην κρεβατοκάμαρα, με αποστολή να αναζωπυρώσουν τη νεανική φλόγα του πάθους τους. Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…

Το Ηοpe Springs είναι κλασικό δ ... Read more »
Hotel Transylvania (2012) - Κριτική


Ειλικρινά δεν το περίμενα τόσο καλό. Και όταν έκανα την επιλογή μου για το ποιες ταινίες θα παρακολουθήσω κατά την διάρκεια του φεστιβάλ του Τορόντο, παίζοντας με τις πιθανότητες το άφησα εκτός λίστας μου. και πως να έκανα διαφορετικά, όταν είχα να κάνω με ένα πανάκριβο πρότζεκτ, που επί έξι χρόνια βασανίστηκε περιπλανώμενο από το ένα στούντιο στο άλλο και τελικά πήρε τον δρόμο της παραγωγής, με μια ντουζίνα σχεδόν ανθρώπους να ασχολούνται με την οργάνωση και τον σεναριακό σχεδιασμό του και εντέλει να το σκηνοθετεί ο πρωτάρης Genndy Tartakofsky? Άσε που ακόμη δεν ανέφερα την μεγαλύτερη μου αρνητική προκατάληψη, που έχει να κάνει με το όνομα του πρωταγωνιστή, που θα ερμήνευε φωνητικά τον Κόμη Ντρακ(ουλα), δηλαδή τον Adam Sandler. Λοιπόν η στιγματισμένη καριέρα του Sandler, επανακάμπτει ... Read more »
Paranormal Activity 4 - Κριτική
Paranormal Activity 4 - Κριτική

Κουράστηκα...

Έξι ώρες! Έξι, ολόκληρες ώρες. Το επαναλαμβάνω στον εαυτό μου για να πιστέψει πόσο χρόνο έχω ξοδέψει μπροστά στην οθόνη του σίριαλ του Paranormal Activity, παρακολουθώντας ερασιτεχνικές βίντεο λήψεις, άδειων δωματίων, άδειων σαλονιών και άδειων κρεβατοκάμαρων, περιμένοντας τον μπαμπούλα να με τρομάξει. Ακόμη και να μου πρότειναν να δω μια ταινία πραγματική, που κατά την διάρκεια της λαμβάνουν χώρα αληθινά μεταφυσικά φαινόμενα, έξι ώρες δεν θα το σκεφτόμουν καν να της χαρίσω. Πόσο μάλλον εδώ, που η επανάληψη των ίδιων και των ίδιων στιγμιοτύπων με έχει κουράσει αφόρητα. Σίγουρα εκείνος που δεν έχει κουραστεί, πάντως, είναι ο λογιστής της Paramount, που για τέταρ ... Read more »
1 2 3 4 »